Privacy- en cookieverklaring

 

Privacy

Eureka Cursussen begrijpt dat je je persoonsgegevens niet met iedereen wilt delen. Daarom gaat Eureka Cursussen zorgvuldig om met deze informatie. Eureka Cursussen houdt zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Eureka Cursussen heeft jouw gegevens wel nodig om je goed te kunnen helpen. In deze verklaring legt Eureka Cursussen uit welke gegevens Eureka Cursussen van jou nodig heeft en waarvoor Eureka Cursussen ze gebruikt.

Opslag van jouw gegevens

Eureka Cursussen slaat de persoonsgegevens die Eureka Cursussen van jou of van jouw werkgever ontvangt op. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens die Eureka Cursussen ontvangt tijdens het inschrijfproces voor een opleiding, bij aanvraag van een brochure of kostenoverzicht, bij aanmelding voor een nieuwsbrief of als je telefonisch of per e-mail contact met Eureka Cursussen opneemt. Wij verzamelen en bewaren onder andere de volgende persoonsgegevens:

  • Naam (voor- en achternaam), adres en overige contactgegevens.
  • Gegevens met betrekking tot de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld, inclusief betalingsgegevens.
  • Jouw feedback over de opleiding en overige informatie die je geeft.
  • Persoonsgegevens in het kader van je opleiding, zoals je aanwezigheid, eventuele resultaten en of je de opleiding hebt afgerond.

Gebruik van jouw gegevens

Eureka Cursussen gebruikt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Registratie en administratieve afhandeling van je deelname aan de door jou gekozen opleiding.
  • Verzorging van de door jou gekozen opleiding.
  • Analyses uitvoeren zodat Eureka Cursussen zijn dienstverlening kan verbeteren.
  • Advies geven over een te volgen opleiding.
  • Jou op de hoogte te houden van al onze diensten en producten.
  • Jou de door jou gevraagde documenten/inlichtingen te sturen en op je vragen te reageren.
  • Voldoen aan de voor ons geldende wet- en regelgeving op onderwijs zoals voorgeschreven door de (Rijks)overheid.

Verdere toelichting

In sommige gevallen werkt Eureka Cursussen samen met externe dienstverleners, zoals docenten en examenbureaus. Zij mogen jouw gegevens alleen gebruiken voor de uitvoering van die diensten die in het belang zijn van jouw opleiding. Zij mogen jou niet voor andere doelen benaderen of je gegevens doorgeven aan andere partijen.

Tot slot, het kan zijn dat Eureka Cursussen door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk wordt verplicht om jouw gegevens te delen. Eureka Cursussen deelt dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.

Nieuwsbrief en abonneebestand

Met onze nieuwsbrief informeren wij geïnteresseerden over nieuws op het gebied van onze diensten en alles wat daarmee te maken heeft. Jouw e-mailadres voegt Eureka Cursussen alleen toe aan zijn lijst met abonnees als jij hier toestemming voor geeft. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden en/of jouw voorkeuren kunt aanpassen.

Beveiliging en bewaartermijn van jouw gegevens

Eureka Cursussen beschermt jouw persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Eureka Cursussen bewaart jouw persoonsgegevens zo lang als dit wettelijk verplicht is.

Jouw gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

Je mag altijd jouw persoonsgegevens inzien en/of verbeteren of bijwerken.

Daarnaast kun je Eureka Cursussen vragen jouw gegevens te wissen en niet meer te gebruiken. In een aantal gevallen kun je aangeven dat je wilt dat Eureka Cursussen jouw gegevens beperkt gebruikt.

Klacht

Als je het niet eens bent met de manier waarop wij omgaan met jouw gegevens, kun je bij ons een klacht indienen. Klik op de contactpagina voor onze contactinformatie.

Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik en werking van cookies

Eureka Cursussen maakt op zijn website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op jouw computer komen te staan wanneer je internet gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina’s jij bekijkt en welke opties jij gebruikt. Eureka Cursussen gebruikt deze gegevens onder andere om zijn website gebruiksvriendelijker te maken.

Naast cookies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maakt Eureka Cursussen gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.

Cookie-instellingen aanpassen

Je kunt je browser zo instellen dat je een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op jouw computer wil plaatsen. Ook kun je cookies volledig blokkeren. Als je cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt.

Werking functionele cookies

Eureka Cursussen gebruikt functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat Eureka Cursussen snel de juiste informatie toont wanneer je op zijn website bent. Functionele cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Functionaris gegevensbescherming

Eureka Cursussen heeft een functionaris voor de gegevensbescherming. De functionaris houdt toezicht op de toepassing en de naleving van de privacy regelgeving.

Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Eureka Cursussen kan deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Als je graag wilt weten hoe Eureka Cursussen jouw gegevens beschermt en gebruikt en welke cookies Eureka Cursussen gebruikt voor welke doelen, raden we je aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. Eureka Cursussen heeft deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 20 augustus 2020.